Sayfalar

17 Ocak 2011 Pazartesi

Yuen Po Street, Hong Kong'un en renkli köşesi..

     Anadolu Yakası'nda oturanlar için Avrupa yakası günlük yaşamda karmaşa, kaos barındırır.iş çıkışı yorgun saatlerde veya huzurlu bir pazar günü istendiğinde kaçınılan bir yere bile dönüşebilir. Fakat tarihi dokusu, yükselen gökdelenleri, sahip olduğu enerji ve çeşitlilik onu herzaman çekici kılar.Beşiktaş yada Eminönü'nde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.  Haftasonu tanıdık yüzlerle birşeyler içmek isterseniz yada gecenin renklerinde kaybolmak, gideceğiniz yer yine Avrupa Yakası'dır.


 Tsim Sha Tui, gökdelenlerden oluşmuş bir şehrin otellerini, markalarını, restaurantları, kitapçıları ve daha bir çok rengi barındıran, Hong Kong İsland'a karşıdan bakan Kowloon bölgesinin güneydeki sahil kısmıdır. 


                                          




   Tsim Sha Tsui'dan Hong Kong Island'a güzel bir manzara  :)

Hong Kong Island'a her 5 dakikada bir kalkan feribotlarla geçebilir yada denizin altından geçen metro ağını kullanabilirsiniz. Tabi ben tüm Hong Kong'u görebileceğiniz feribot yolculuğunu öneririm. 
 





      Benim gibi bir botanik hastası için Tsim Sha Tsui'da bir cennet bulunuyor, Yuen Po Street! Prince EdwardRoad West üzerinde, 2 ada bloğu çiçekçiler, her türlü kuşu bulabileceğiniz Bird Garden ve sadece Japon Balığı satan Golden Fish Market'tan oluşan bu kompleks tatilimin bir gününü ayırdığım Hong Kong'un en renkli yeri..(Sanırım kuşları kafeste görmekten hoşlanmıyorum  :/   )  Çiçekçi dükkanlarında tropik ve yarı tropik cinsler, kaktüs ve sukulentler, hatta etçil bitkiler bile bulabilirsiniz. Fakat en fazla karşınıza çıkacak olanlar, ve benimde oraya esas gitme amacım orkideler.  Vanda, Cymbidium, Paphiopedilum, Phalaenopsis ve daha bir çok türün bulunduğu bu dükkanlar arasında sadece "orkide" satan yerler bile mevcut. Bu kentsel  mekanda aynı zamanda büyük oranda kesme çiçekte satılmakta. Türkiyede veya Ebay'de 150-200$ fiyatı olan bitkileri, değişik tasarımla şeklinde çok çok daha ucuza alabilirsiniz. Fakat yinede pazarlık etmenizi öneririm. 



 




        Giderken biri boş olan iki bavulla çıktığım tatilden iki bavul tıka basa dolu dönmemin sebebi Yuen Po street desem beni tanıyanlar şaşırmazlar sanırım. Orkidelerim şu an keyifli bir şekilde yaprak verip yaza hazırlanıyorlar. Sizin için doğru olan türü alırsanız, ne taşıma nede yetiştirmek sorun değil. Bitkilerle aranız iyi değilse bile, öğleden sonra güzel kokular arasında renkli bir keşif yapıp, tüm Hong Kong Island'ı keyifle izleyebilirsiniz. 


Çiçek sevenleri sevmeyen, beni hiç sevmeyen cisim..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder